Hamd Rabb'imize ; selatü selam yüce Resül'üne, al ve ashabıyla tüm müslümanların üzerine olsun.(Amin, amin , amin ya ErhamurRahimin) Ramazan ayımız mübarek, ömrümüz bereketli olsun inşaallah. Allah'a emanet olun.

Perşembe, 23 Nisan 2020 16:43 tarihinde oluşturuldu
Gösterim: 277
Pin It

HOŞ GELDİN RAHMET AYI
HOŞ GELDİN KUR'AN AYI
HOŞ GELDİN ORUÇ AYI
HOŞ GELDİN İNFAK AYI
HOŞ GELDİN TEFEKKÜR AYI
Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’ân’ın indirildiği aydır…” (el-Bakara, 185)
Hz. Ebû Hureyre (r.a.)’den nakledildiğine göre Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur: “Oruç, (kulların, günah oklarından) kendisiyle korunduğu bir kalkandır. Oruçlu bir kimse kötü söz söylemesin ve cahillik yapmasın. Eğer herhangi bir kimse kendisiyle kavga etmek veya sataşmak isterse, ona iki defa, ‘ben oruçluyum’ desin. Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki, oruçlunun ağzının kokusu, Yüce Allah katında misk kokusundan daha hoştur. (Yüce Allah): “Oruçlu kimse, Benim için yemesini, içmesini ve şehvetini terk etmektedir. Oruç (sadece) Benim içindir. (Ona riya/gösteriş karışmaz) Onun karşılığını da yalnız Ben veririm. (Diğer) güzel ameller,(en az) on katıyla mükâfatlandırılır.”
(Buhari, Savm:2 ; Tevhid:35; Müslim,Sıyam:30 No:162-163; Ebû Davud, Savm:25; Tirmizi, Cuma:79.)
Alemleri Rabb'ine hamd, Resul'üne selatü selam olsun.
Allah'ım; şeytanın zincirlendiği bu ayda, ruhumuzu kötüluklerden arındıracak irade ver, samimiyet, ver, ihlas ver. Kur'an'ı okuma, anlama, yaşama azmi ver. Gönlümüze cömertlik, haya ve ibadet aşkı ver. İdrakimizi arttır, anlayışımızı genişlet, Resul'ünün yoluna ram eyle. Namazımızla dirilt, bereketlendir. Neslimizi müttakilerden eyle. DoğuTürkistan, Arakan, Keşmir, Filistin gibi yerlerde, zulüm gören kardeşlerimizi muzaffer eyle. Başımızdaki musibetleri gider. Bizleri, hamd eden, şükreden, rızana eren kullarından kıl. Salihlerle bizi beraber eyle, salihlerle haşreyle. Ümmeti Muhammed'i af et, mağfiret et, rahmet et .
Allah'ım ; rahmetine, mağfiretine ve affına nail olan kullarından kıl bizi.
Hamd Rabb'imize ; selatü selam yüce Resül'üne, al ve ashabıyla tüm müslümanların üzerine olsun.(Amin, amin , amin ya ErhamurRahimin)
Ramazan ayımız mübarek, ömrümüz bereketli olsun inşaallah.
Allah'a emanet olun.

Fotoğraf açıklaması yok.