Kazakistan'daki Hizmetlerimiz

Çarşamba, 28 Mart 2012 14:37 tarihinde oluşturuldu

kazakistan harita

KAZAKİSTAN'DAKİ FAALİYETLERİMİZ

Vakfımız 1991 yılında Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasından sonra bir zamanlar Şah-ı Nakşibendi(k.s) Hoca Ahmed Yesevi,İmam-ı Buhari gibi müstesna şahsiyetleri yetiştiren bu aziz topraklara vefa borcunu ödemek manevi yönden irşada muhtaç insanlarımıza derman olacak yeni nesiller yetiştirmek amacıyla 1999 yılında eski başkent Almatı şehrinin Cambıl ilçesi,Kargalı kasabasında 120 öğrenci kapasiteli Orta Öğrenim pansiyonunu açarak yatılı hizmet vermeye başlamıştır..

1999 yılında satın alınarak faaliyete giren Almatı-Kargalı'daki 2500 m2 kare kapalı alana sahip iki katlı kursumuzda sayıları binleri geçen talebelerimiz okuyarak mezun olmuştur.2012 eğitim döneminde ise 95 talebemiz eğitim görmektedir.Bu talebelerimize 8-9-10-11 sınıf olmak üzere 4 sınıfımız bulunmakta olup talebe sayısının artışına bağlı olarak bazı seneler 5 bazı seneler 4 sınıf açılmaktadır.

2009-2010  eğitim döneminde 17 mezun verilmiş olup bunlardan 15'i çeşitli üniversitelere giriş hakkı kazanmış ve devlet bursu ile ücretsiz yüksek öğretimde okumaya hak kazanmışlardır.

Kargalı'daki kursumuzda talebelelerimize yönelik sosyal ve kültürel çalışmalrımızdan bazıları;

-          Kur'an-ı Kerim yarışması

-          Mevlüt kandili kutlamaları

-          Münazara

-          Skeçler ve tiyatro çalışmaları

-          Spor etkinlikleri (futbol,masa tenisi,valeybol vs.)

-          Mezuniyet proğramı

-          Yaz kursumuzda 130 kız talebe için 2 ay boyunca Kur'an-ı Kerim ve dini temel bilgileri kapsayan yaz dönemi proğramı tertib edilmiştir.

-          29 Kasım 2010 tarihinde Cambul ilçesi genelini kapsayan bilim olimpiyatlarına katılan 9 takım içerisinde talebelerimiz takım olarak ikinci olmuştur.

Kazakistan'ın Almatı şehrindeki merkezimizdeki haftada 3 gün sohbet düzenlenmektedir.Bu sohbetlerimizde biri esnafa yönelik,biri Vakfımızdan mezun olan talebelerimize ve gençlere yönelik,diğeri ise bayanlara yönelik hem sohbet hem de yine bayanlara yönelik Kur'an-ı Kerim ve arapça dersleri verilmektedir.

KAZAKİSTAN'DAKİ SOSYAL FAALİYETLERİMİZ

Ramazan ayında Almatı'da 200,Taraz'da 50 aileye kumanya dağıtımı yapılmıştır.Türkistan Kargalı'daki müessesemizde okumakta olan 35 fakir talebemize takım elbise,ayakkabı ve gömlekten oluşan elbise yardımında bulunulmuştur.100 talebeye kırtasiye yardımında bulunulmuştur.

İHH ile ortaklaşa yapılan kurban kampanyamızda 21 büyükbaş kurban kesilmiş ve öncelikle talebelerimizin ihtiyacı olanlara dağıtlmıştır.54 bayana pardesü ve 110 başörtüsü dağıtılarak Kargalı'daki kursumuzda 10 gün iftar verilmiştir.

Bağcılar Belediyesinin düzenlemiş olduğu Hoca Ahmed Yesevi Sempozyumunun Kazakistan ayağı vakfımız tarafından organize edilmiştir.Her yıl geleneksel olarak organize edilen Bağcılar Belediyesinin Almatı şehrinde tertib edilen iftar proğramının bu yıl beşincisi tertib edilerek Ramazan atmosferi Kazakistan ikliminde yaşatılmaya çalışılmıştır.