“Onların ne etleri ne de kanları Allâh’a ulaşır; fakat O’na sadece sizin takvânız ulaşır…” (el-Hac, 37)

Cumartesi, 17 Ağustos 2019 12:20 tarihinde oluşturuldu
Gösterim: 463
Pin It

“Onların ne etleri ne de kanları Allâh’a ulaşır; fakat O’na sadece sizin takvânız ulaşır…” (el-Hac, 37)

Allah (cc) kurbanlarımızı kabul etsin. Günahlarımızı bağışlasın. İdrak ve anlayışımızı yükseltsin. Kendisine şükreden kullarından eylesin.
Kestiğimiz kurbanlarımızla, teslimiyetimizi; kurban etlerimizi dağıtmakla, şükrümüzü, kardeşliğimizi ifade ettik. Elhamdulillah.
Atayurt’ta, emanetlerinizi, sahiplerine ilettik. Sayısız dua ve selamları, sizlerin adına kabul ettik. Gelecek yıl, (nasipse) kendi kurbanlarımızın başında, sizlerde bulunabilirsiniz. Kendiniz keser, kestirir, dağıtırsınız. Tasavvurunuz, biliniz ki, dumura uğrar. Var mı böyle bir dünya ? sorusu basit kalır. 
Evet sizleri, Moğolistan’a davet ediyoruz.Başka bir dünya var, buralarda...Biliniz ki bu topraklar, sizi güzel biliyor. Hele yaşlılar...Onları yalancı çıkarmadan; dilimizi, gönlümüzü Allah’a yöneltmeliyiz.Kendimizi ıslah ve imarla birlikte, inşa etmeliyiz. Kuru bir bilgi, bizi, ne ıslah eder ne inşa... Ancak ve ancak, hikmetle bezenmiş bir bilgi; insanlığın kurtuluş müjdesi olabilir 
Hayat devam ediyor. Her insan, farklı bir imtihana tabi. Her nimetin, bir külfeti, bir şükrü var. Bayramda, dünyanın farklı coğrafyalarında, Allah’ın rızası için kurbanlar kesilmiş, kardeşlerimize teslim edilmiştir.
Artık yeni bir gün. Yeniden tefekkür etmeliyiz. Bir kurbanla, kurtuluş gelmiyor. Lakin bir kurban, kendi muhasebemizin, kendi kurtuluşumuzun habercisi olabilir. Ya kurban edilen ben olsaydım, bir İsmail olabilir miyim? Ya oğlunu kurban eden ben olsaydım, bir İbrahim olabilir miyim? Zor soru, zor imtihan. 
Allah’ın rahmetiyle imtihanımız daha kolay. Kestiğimiz kurbanımızla, Allah’a niyetimiz ve takvamız gitmekte. Söz veriyoruz, Rahman ve Rahim olan Allah’ım Seninleyim, Senin Resul’unleyim. Çabamız, ömrümüz, Senin rızam!
Tevbemizi bozabiliriz . Pişmanlığımızla, yeniden dönersek, yeni bir vakit, yeni bir fırsatla...O çok af eden, çok merhametli olan, Rabb’imizdir. Dönüş Ona...
Allah’ım, dualarımızı kabul et, bizi esirge, muhafaza et. İdrakimizi yükselt, anlayışımızı genişlet, bizi hikmetle, ilim ve iffetle donat. Salihlerle beraber kıl, onlarla haşreyle. Namazımızla; bizi ve çoçuklarımızı dirilt. Kur’an’la yaşat. Efendimiz’in (asv) hamd sancağında toplayarak, şereflendir. Samimiyet, ihlas ve hidayetle üzere said bir kul olarak,canımızı al. (Amin)
Cumanız mübarek, ömrünüz bereketli olsun. 
Allah’a emanet olun.