27 yıl önce Hocalı soykırımında Ermeniler tarafından acımasızca öldürülen 613 Azerbaycan vatandaşı, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir törenle anıldı. Programa katılım sağladık. Allah rahmet eylesin. Mekanlarını cennet eylesin. Amiin..

Salı, 26 Şubat 2019 11:10 tarihinde oluşturuldu
Gösterim: 371
Pin It

27 yıl önce Hocalı soykırımında Ermeniler tarafından acımasızca öldürülen 613 Azerbaycan vatandaşı, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir törenle anıldı. Programa katılım sağladık. Allah rahmet eylesin. Mekanlarını cennet eylesin. Amiin.
Zünnûn-i Mısrî (ks):
“Ahlâkında, fiil ve hareketlerinde Allâh Teâlâ’nın habîbinin sünnetine uyan kimse, Hakk’a olan sevgisini isbat etmiş olur.” buyurarak bu hakîkati te’yîd eder.
Bayezid-i Bistâmî (ks) ise:
“Havada bağdaş kurup oturabilen birisini görürseniz, o şahsın ilâhî emir ve nehiy hudûdlarını koruduğunu, sünnete tâbî olduğunu ve Hakk’ın hukûkuna riâyet ettiğini görmedikçe, bunun bir keramet olduğuna inanmayınız.” der.

Sırât-ı müstakîm (dosdoğru yol), seçkin kimselerin yoludur. İstikâmetin esası da îmân ve takvâdır. Bu ikisinin mahalli ise kalbdir. Bu itibarla istikâmet, kalbde bulunan îmân ve takvâ ile vücûdun yek-âhenk olmasıdır. Kalbdeki, îmân, ihlâs ve îtidal, istikâmeti sağlar ve dâimî kılar. Peygamber (sav):

“Dil istikâmet üzere olmadıkça kalb, kalb istikamet üzere olmadıkça îmân müstakîm olmaz.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 198)